Hoe zit het met frequentie?

Hoe zit het nu met Frequentie en bewustzijn?

Gezamenlijk leren we en maken wij, de mensheid, stapjes in onze bewustzijnsontwikkeling. Sommige van ons zetten kleine stapjes, andere grotere en weer anderen maken reuzensprongen en ja, sommigen werden al met een verruimd bewustzijn geboren.

Over het herkennen van mensen met een verruimd bewustzijn, schreef ik al eens een artikel voor Spiegelbeeld Magazine. Dit artikel was weer een vervolg op Nieuwetijdsonderwijs en de maatschappij op een hoger niveau, geïnspireerd op de theorie van Dabrowski, de trap van menselijke ontwikkeling. Zie ook mijn eerste boek ‘Hoogbegaafd temperament herkennen, signaleren en begrijpen vanuit hoogsensitiviteit’.

Alles is frequentie

toen ik jaren geleden bij één van de dames uit mijn intervisiegroep haar hartcoherentie-apparaat uitprobeerde, was daar het bewijs. Onze gedachten en intenties hebben invloed op onze frequentie, volgens de natuurkunde het aantal trillingen per seconde. En dit heeft weer invloed op onze gezondheid, welbevinden en intuïtieve ontvankelijkheid. En ja, ook hoe we met anderen omgaan. Want we beseffen dan steeds meer dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Alles doordrenken met liefde

Begrijpen is één ding

The Next level in het hele verhaal is dat we niet alleen begrijpen, maar ook oefenen met onze eigen gevoelens, onze gedachten en veranderingen in frequenties op gaan merken. We bemerken dan de invloed van buitenaf maar zeker ook van binnenuit, lees hierboven over het hartcoherentie-apparaat. We kunnen onze bewustzijnsstaat en gevoelens onder andere toetsen aan de bewustzijnsschaal van Hawkinsï. Dr. David R. Hawkins was een Amerikaanse psychiater en schreef het boek ‘Power vs. Force’. Hij ontwikkelde een 'vibratieschaal' waar het bewustzijnsniveau van iemand in een getal wordt uitgedrukt.

Ja, misschien weten we dit eigenlijk al wel. Maar weten is één ding. Er bewust mee oefenen is iets heel anders. Uiteindelijk is alles trilling en met een open hart en open mind zijn we werkelijk in staat om alles te transformeren en te doordrenken met liefde.